تدابیر و هوشمندی های 26 ساله
امام ای در دوران رهبری
امام خمینی(ره) درباره امام ای میفرمودند: برادری آشنا به مسایل فقهی. چون خورشید روشنی میبخشد. من آقای ای را بزرگ کردم. ایشان سرمایه انقلاب هستند. با بودن آقای ای شما خلأ رهبری ندارید.
به گزارش مشرق، گزارش مروری برمدیریت آیت الله العظمی امام ای در دوران رهبری» یا 26 سال تلالو خورشید روشنایی بخش انقلاب» را در ذیل ملاحظه می نمایید:
1- کدام ناظر منصفی تاکنون ادعا کرده که درمیان حاکمان امروز، حاکمی را می شناسد که شجاع تر، با تدبیرتر، خلاق تر و هوشمندتر از رهبر ایران بر ملتی حکومت می کند؟ آیا می توان رهبری به جامعیت علمی، دینی و فقهی ایشان در دنیای اسلام پیدا کرد؟ کدام ت ورزی است که توانایی او همسنگ و همسان مدیریت ایشان در بحبوحه بحران ها و فشار ها وتهدید هاست؟ و کدام اهل تی با درک صحیح از بحران های 26 ساله نظام اسلامی که ازاین حیث در میان حدود 200 کشور دنیا بی نظیر است، می تواند ادعا کند رهبری را می شناسد که او در عبور کشتی انقلاب از دل طوفان ها و امواج سهمگین، مدبرانه تر از او هدایت کشتی را می توانسته بر عهده بگیرد و به ساحل مقصود رهنمون سازد؟ کدام ملتی می تواند چونان ملت لایق ایران، رهبری را به دنیای بشریت عرضه نماید که از حیث ساده زیستی و پرهیز از زخارف دنیوی، در دنیای امروز به انگشت اشاره در آید؟
2-امام خمینی بخشی از این بار مسئولیت را در زمان حیات خویش بر دوش کشید و با تعابیری بلند و رسا در توصیف فرزند رعنا و برنایش فرمود:یکی از بازوهای پرتوان جمهوری اسلامی . برادری آشنا به مسایل فقهی و متعهد به آن . ازجمله افراد نادری که چون خورشید روشنی می بخشد متعهد و مبارز در خط مستقیم اسلام. عالم به دین و ت . کسی که آوای دعوت او به صلاح و سداد درگوش مسلمین طنین انداز است. سربازی فداکار در جبهه جنگ و معلمی در محراب، خطیبی توانا درجمعه و جماعات و راهنمای دلسوز در صحنه انقلاب. در حکم آیه شریفه اشداء علی الکفار و رحماء بینهم . من آقای ای را بزرگ کردم. ایشان سرمایه انقلاب هستند. ایشان از اجتهادی که لازمه ولایت فقیه می باشد، برخوردارند. ایشان الحق شایسته رهبری اند، با بودن آقای ای شما خلا ء رهبری ندارید و . »
3-و چنین بود که سکاندار هدایت انقلاب، در اولین سخنرانی خود درمیان مردمی که دست بیعت به سوی ایشان دراز کرده بودند، فرمود: ما با خدا پیمان بسته ایم راه امام خمینی را که راه اسلام و قرآن و راه عزت مسلمین است دنبال کنیم و از هیچ یک از آرمان هایی که به وسیله امام ترسیم شده، چشم پوشی نخواهیم کرد.
آرمان هایی چون پیگیری ت نه شرقی و نه غربی، حمایت از مستضعفان و محرومان، وحدت و همبستگی دنیای اسلام، وفاداری به اصل ولایت فقیه، استقلال و خود کفایی کشور، حرکت به سمت استعدادهای جوشان داخلی وساختن جوانان و اصلی شمردن مسئله فلسطین.»
4-آیت الله ای - مقام معظم رهبری در روز اول فقدان امام، پیش بینی کردند که همه چیز تمام شد. . . دشمنان ما امید داشتند که شاید از گوشه و کنار قضایا و یا اظهارات و موضع گیری های داخلی چیزی را احساس کنند تا بتوانند براساس آن بگویند انقلاب راه جهت گیری اش را عوض کرده است، بحمدالله از امیدی که بسته بودند، مأیوس شدند و در این روزها اخبار، خبرگزاری ها و اظهارات مقامات ی قدرت های استکباری کاملاً منعکس کننده این یأس است. »
نقش رهبری در ناکام گذاشتن دشمنان و مأیوس کردن آنها در آن روزهای آشوب و دلهره، بسیار تعیین کننده بود. رهبری فرزانه انقلاب با مدیریت حکیمانه خود، این دل های نگران و مضطرب را به شکل هنرمندانه ای به ساحل أمن هدایت کردند و با دمیدن مجدد روح نشاط و شادابی و امید در جان فسرده مردمی که با ارتحال امام (ره)، روح و توان خویش را کاملاً از دست رفته می دیدند، اولین نشانه معجزه مسیح گونه اش را به زیبایی تمام، برای دنیا به تصویر کشاندند.
5-بدون تردید مقطع زمانی انتخاب حضرت آیتالله ای به رهبری نظام دارای اهمیت و حساسیت ویژهای بوده است. برخی نگرانیها که در پی بیماری امام خمینی قدس سره بوجود آمده بود عبارت بودند از: 1- مدیریت کشور در دورهی پس از امام خمینی .2- ناتمام بودن اصلاح و بازنگری قانون اساسی 3- نگرانی از حمله یا تحریکات نظامی عراق، امریکا و منافقین؛ با توجه به نقض مکرر آتشبس توسط عراق و تبلیغات وسیع برای پیروز قلمداد کردن خود در جنگ. 4 ـ ادامهی بحران ناشی از توطئهی انتشار کتاب آیات شیطانی در حوزهی ت خارجی و صدور حکم امام خمینی مبنی بر ارتداد سلمان رشدی نویسندهی آنکه با واکنش سرسختانهی کشورهای غربی مواجه شد. اما معظم له آن بحران ها و ده ها بحران دیگر را با دست غیبی خداوند متعال به خوبی مدیریت کردند و پشت سر گذراندند.
6-مقوله مقاومت اسلامی به عنوان یکی از شاخصه ها و ارکان انقلاب اسلامی، در نگاه نافذ مقام معظم رهبری جایگاه ویژه ای دارد. نگاه معظم له به مقاومت یک نگاه اعتقادی و قرآنی است، بدین معنا که مقاومت در راه حق، متضمن تحقق وعده های الهی و پیروزی جبهه حق در برابر لشکریان باطل است.
7-برخلاف تصور رایج درباره علم در ایران، نگاه رهبر انقلاب به مقوله علم آموزی تنها دانایی، بدست آوردن شغل، پیشرفت در فناوری و تسهیل زندگی مادی نیست، بلکه کارکرد اصلی علم را اقتدار آفرینی» می دانند. به همین دلیل ایشان با کسب آشنایی از علوم و رشته های جدید علمی در دنیا، و تکیه بر استعداد نخبگان و دانشجویان و تلاش مسئولین اجرایی به گفتمان سازی(جنبش نرم افزاری و نهضت علمی…)و حمایت مادی و معنوی از نهادها و موسسات علمی پرداختند.
نتیجه این توجهات، پیشرفت در عرصه ای بود که از یک طرف به دلیل بی مبالاتی حکام طاغوتی در ایران دچار چندین قرن عقب ماندگی شده بود و از طرف دیگر مستکبران جهان در آن زمینه ها منطقه ی ممنوعه ای از علوم» بوجود آورده بودند.حالا فناوری هستهای تصادفاً معروف شده است و همه توجه دارند(هم در کشور، هم در دنیا ) لیکن فقط این نیست؛ فناوری هستهای هست، علوم هوافضا هست، علوم پزشکی هست- خوشبختانه امروز کشور ما حائز رشتههای بسیار مهم و دست نیافتنی پزشکی است و کارهای بزرگ پزشکی در این کشور انجام میگیرد- زیست فناوری هست، نانوفناوری که از علوم جدید و دانش های نوین دنیاست، رادیو داروها، شبیهسازی، ساخت ابررایانه ها هست؛ سلول های بنیادی که یکی از بزرگترین کارها در عرصهی علم است، هست؛ رادیوداروهای مهم و داروهای ضد سرطان هست؛ و این فهرست ادامه دارد.»
8-حضور در میدان های جنگ، فرماندهی ستاد جنگ های نامنظم، نمایندگی امام در شورای عالی دفاع، معاونت وزیر دفاع و در نهایت فرماندهی کل نیروهای مسلح کشور به همراه حضور عملیاتی در صحنه جنگ، توانست برای رهبر جدید ایران تجربه قابل ملاحظهای را در حوزه نظامی و دانش استراتژیک فراهم آورد، به گونهای که کمتر کسی در درایت ایشان در امر رهبری نظامی، که یکی از اصلیترین وجوه رهبری کشور، انقلاب و فرماندهی کل قوا است، تردید داشته است.
9-آیت الله ای ضمن اینکه از شخصیت فرهنگی و سلیقه فاخر در این عرصه برخوردارند، نسبت به این مقوله چیزی فراتر از خدمات و کالای فرهنگی است، و در واقع نگاه استراتژیک و کارشناسانه دارند. تقریبا هر حرکت فرهنگی که در کشور در حال انجام است با واسطه یا به صورت غیرمستقیم مربوط به ت گذاری، حمایت و نظارت ایشان است.
10-عدم سازش با نظام سلطه و تلاش برای حفظ اصل استکبارستیزی انقلاب و کمک به جنبش های آزادی بخش و مقاومت اسلامی در بین کارکردهای رهبر معظم انقلاب در طول 26 ساله زعامت، از جایگاه ویژه ای در فلسفه دشمنی غرب و آمریکا(نظام سلطه) با رهبر معظم انقلاب برخوردار است.
11-بیست ویژگی بارز امام ای: 1- خدامحوری2- تکیه بر اسلام ناب محمدی3- شفقت و رأفت اسلامی4- عدالت محوری و نفی تبعیض5- مردمی بودن6- روز افزون بودن صفات و شرایط رهبری7- طرفدار نظارت خبرگان8- گستردگی ارتباطات و اطلاعات9- قانونمندی و تکیه بر قانون10- طرفداری و دفاع از آزادی11- انتقاد پذیری12- دفاع از مظلومان و مبارزه با مستکبران13- دعوت به دشمن شناسی و دشمن ستیزی14- دشمن ستیزی همراه با پایبندی بر ارزشها15- دیپلماسی مبتکرانه وتهاجمی16- از خود گذشتگی17- فروتنی- امین بودن نسبت به بیت المال19- ساده زیستی20- دوری از قبیله گرایی و پارتی بازی
12-استقلال و استقلال طلبی از خاستگاه و جایگاه رفیعی در اندیشهی رهبر معظم انقلاب برخوردار است؛ بهطوریکه ایشان در باب استقلال ملی و ضرورت صیانت از آن بارها به ایراد سخنران پرداختهاند و ماحصل جملات کلیدی ایشان را میتوان در قالب توصیفاتی نظیر اساس مسئله براى یک ملت، استقلال و آزادى است»، استقلال فرهنگى، مهمتر از استقلال ى و اقتصادى است»، باید بهتدریج به سمت استقلال کامل اقتصادى برویم»، ملت ایران مزهى استقلال و طعم آزادى و عزت را چشیده است» و هدف جمهورى اسلامى، تضمین استقلال کامل ملت است» خلاصه کرد.
13-دستاوردهاى گسترده ایران در عرصه هستهاى، از تأسیس مراکز هستهاى اصفهان، نطنز، اراک، بندرعباس، فردو و تولید نسلهاى دوم، سوم و. سانتریفیوژ غنىسازىاورانیوم، ساخت مرکز آب سنگین اراک و. نمادى از قابلیتها و ظرفیتهاى بالاى نسل جوان ایرانى است که تحت رهبری های امام ای محقق شد و نشان داد هنگامى که اراده یک ملت آزاد و مستقل بر امرى تعلق گیرد، انحصارات و موانع فیزیکى و روانى نظامهاى سلطه قادر به شکست اراده ملتها نخواهند بود.
14- آیت الله العظمی امام ای بارها دلسوزانه تذکر داده اند که سرگرم شدن به اختلافات فرعی و سطحی در داخل کشور، و در مقابل هم قرار دادن و تعارض ایجاد کردن و غافل کردن از خطوط و مسائل اصلی، یکی از مصادیق چالش داخلی است. از دست دادن انسجام ملت از چالشهای ماست. دچار شدن به تنبلی و بی روحیهگی، دچار شدن به کم کاری و دچار شدن به یاس و ناامیدی. باید عزم داشته باشیم، عزم ملی و مدیریت جهادی می تواند این گره ها را باز کند. جوانان عزیز و نخبگان و فضلای ما باید بنشینند این مسائل را بررسی کنند.
15- یکی دیگر از ویژگیهای بارز رهبری برای مهار بحرانها ، اعتماد ایشان به مردم و نیز تبئین دقیق حوادث و بحرانها برای مردم می باشد که وجه بارز آن خطبه های مقام معظم رهبری است که گامی بزرگ برای مدیریت بحرانهاست.خطبه های تاریخ ساز ایشان نقش مهم و حیاتی در حل مشکلات جامعه ایفا نموده است , لذا باید از خطبه ایشان دربعد از رحلت امام(ره) در تیر ماه 68 و نیز خطبه ایشان در مذمت دنیا گرائی و مباحثی در مورد عبرتهای عاشورا در اردیبهشت 77و خطبه ایشان در برهه قتلهای زنجیره ای در دی ماه 77و همچنین خطبه معروفشان در حوادث کوی دانشگاه در8مرداد78و نهایتأ خطبه طوفانی ایشان در 29 خرداد 88 را جزو خطبه های تاریخ سازواز مهمترین ویژگیهای ایشان در مدیریت بحرانها به شمار آورد.
16-دوره بیش از ربع قرنی پس از امام خمینی را با اقتدار کامل و صیانت دقیق از انقلاب و هدایت آن بهسوی اهداف بلند و پشت سرگذاشتن برخی از این اهداف به پیشبرد، معلوم شد که وی (امام ای (مدظلهالعالی) امام» دیگری در تاریخ انقلاب اسلامی است که نشان داد چگونه میتوان راه امام(ره)موسس را در سختترین اوضاعی که دشمنان داخلی و خارجی رقم میزنند، طی کرد و موانع را یکی پس از دیگری کنار زد و توطئهها را خنثی کرد و دستاوردهای جدید را یکی پس از دیگری به کارنامه انقلاب پویا و بالنده افزود و آمال و آرزوهای رویایی دشمن را که در دنیای بدون امام خمینی(ره)شکل گرفته بود، بر هم ریخت.
جایگاه و ویژگیهای امروز انقلاب اسلامی روشنترین و معتبرترین تفسیر این کلام امام ای(مدظله العالی)است که پس از رحلت حضرت امام(ره)هشدارگونه به همه و بهویژه کسانی که خناسانه آرزوی شومی در سر داشتند، اعلام کردند: راه ما راه امام است». ربع قرن رهبری معظمله بیانگر وفاداری ایشان به این فریاد رسا و تعهد اعلام شده است. جا دارد به پاس این ربع قرن تلاش که آگاهان میدانند با چه خوندلهایی همراه بوده با عاریت گرفتن نیمکلامی از حاج آقا روحالله خمینی، خودمانی و صادقانه به امام عزیز و بزرگمان آیتالله العظمی امام ای(مدظله العالی)عرض کنیم حضرت آقا، سید علی خدا قوت، خسته نباشید، سایهتان مستدام و دشمنتان خوار و ذلیل باد. انشاءالله
شناسنامه
نام کامل سید علی حسینی
لقب آیت الله
زادروز 29 فروردین 13 ه.ش
28 جمادی الاول 1358 ه.ق
19 آوریل 1939
زادگاه مشهد، ایران
همسر: خانم منصوره خجسته باقرزاده
فرزندان پسران: مصطفی، مجتبی،مسعود و میثم
دختران: هدی، بشری
پستها
نماینده مجلس شورای اسلامی
امام جمعه تهران
رئیس جمهور
رهبر جمهوری اسلامی ایران پس از امام خمینی
استادان
سید جواد حسینی ای
میرزا محمد مدرس یزدی
شیخ هاشم قزوینی
سید محمد هادی میلانی
حاج آقا حسین بروجردی
امام خمینی
حسین علی منتظری
مرتضی حائری یزدی
سید محمد محقق داماد
علامه طباطبایی
ویژه نامه عید مبعث بر تمامی مسلمانان جهان مبارکباد
امام ,ایشان ,انقلاب ,های ,ای ,استقلال , ای ,ایشان در ,امام خمینی ,پس از ,امام ای ,امام ای مدظله ,ای مدظله العالی ,معظم انقلاب برخوردار ,سرمایه انقلاب هستند
درباره این سایت